Aj najmenšie deti si môžu užiť dovolenku v prírode

Datum: 07.07.2022

Väčšina rodičov má prehnaný, ale pochopiteľný, strach o najmenšie deti. Milujú síce prírodu, ale nevedia si predstaviť, ako by zvládli turistiku alebo cyklistický výlet s najmenším členom rodiny.

Aj najmenšie deti si môžu užiť dovolenku v prírode

Leto radšej trávia v uzavretých rezortoch a hoteloch, kde sa cítia bezpečnejšie. Skúste napriek strachu a obavám zmeniť nudnú dovolenku na oddych v prírode. Aj najmenšie deti si môžu užiť pobyt v lese pohodlne a bezpečne.

Deti spolu s vami vždy a všade

Myslíte si, že celodenná turistika alebo bicyklovanie v lese nie je s dieťaťom možné? My vám garantujeme, že takýto pobyt v prírode si užijete ako za slobodna. Stačí, aby ste naložili na strechu auta strešné boxy a do nich uložili cyklovozík a detský turistický nosič. Cyklovozík využijete počas bicyklovania a nosič počas turistiky. Samozrejme, že na dovolenku potrebujete previesť aj bicykle. Bicykle najkomfortnejšie, najbezpečnejšie a bez vplyvu na spotrebu vozidla prevezú nosiče bicyklov na ťažné. V tejto chvíli sa vám iste zdajú všetky prvotné investície vysoké, ale garantujeme vám, že sa vám vrátia v podobe nových zážitkov. Uvedomte si, že boxy, nosiče i cyklovozík sú pomôcky, ktoré môžete používať dlhé roky, a to aj mimo dovolenkového obdobia.

Počas výberu detského nosiča myslite aj na seba

Detský turistický nosič je pre deti veľmi pohodlný, ale myslite na to, aby bol pohodlný aj pre vás. Vyberte si taký model, ktorý je čo najľahší. Dôležité je, aby disponoval bedrovým popruhom a polstrovanými popruhmi cez ramená. Váha nákladu sa vďaka viacerým popruhom rozloží a nebudete pociťovať po pár kilometroch únavu. Odporúčame vám kúpiť nosič, ktorý sa dá nastaviť podľa výšky dieťaťa. Nosič bude rásť spolu s drobcom a využijete ho viac rokov. Všímajte si vnútro nosiča, dieťa musí mať dostatok priestoru a dôležité je ergonomické sedenie i dostatočne dlhé prídavné stúpačky. Opierka hlavy a viacbodové zapínanie pásov zvyšujú bezpečnosť nosenia. K nosiču si dokúpte striešku proti slnku a pláštenku.

Detský cyklovozík využijete počas celého roka

Výhoda detského cyklovozíka tkvie v tom, že ho využijete počas celého roka. Ak si vyberiete vozík vyššej triedy, zmeníte ho jediným pohybom na kočík, vozík na jogging i lyžovanie. Detské vozíky sú jedinou možnosťou, ako si užiť bicyklovanie naplno bez obáv o prevrátenie vozíka, ktorý je proti pádu zabezpečený. Samozrejme, že je nutné, aby ste si kúpili certifikovaný výrobok a vyhli sa lacným čínskym napodobeninám.

 

Čítané: 231 x