Leto volá na túru. Spoznajte 5 nádherných slovenských vodných plôch

Datum: 05.06.2023

V lete je ideálnym spojením turistika a následné kúpanie v osviežujúcej vode. Na Slovensku máme veľa vodných plôch a jazier, kde je voda vhodná na kúpanie a kúpanie je povolené.

Leto volá na túru. Spoznajte 5 nádherných slovenských vodných plôch

Vyložte na chrbát batoh, užite si poriadny treking a následne sa zrelaxujte pri vode. Ktoré vodné plochy stoja za váš čas?

Šútovské jazero

V okolí Šútovského jazera je čo vidieť, takže odporúčame na nohy obuť poriadne turistické topánky a navštíviť mestá Ružomberok, Martin a nezabudnúť si zašliapať k Šútovskému vodopádu. Po poriadnej túre čakajte príjemné osvieženie, pretože voda v jazere je kvôli vyššej polohe chladnejšia. Napriek tomu si jazero užijete, keďže sa nachádza v peknom prostredí a jeho hladina je nádherne priezračná.

Tajch Klinger

Kto navštívi Banskú Štiavnicu, ten nesmie vynechať prechádzku historickým centrom, výstup na Kalváriu a tiež prechádzku popri početných tajchov. Počas prechádzky sa vám zíde pánska a dámska turistická obuv spolu s fotoaparátom. Pri Banskej Štiavnici je čo vidieť a kam chodiť. Na pár hodín zablúďte aj k tajchu Klinger, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších. Voda v tajchu je hlboká maximálne 21 metrov. Pri vodnej ploche sa nachádza mólo, je možné sa venovať vodným športom alebo si posedieť v bufete.

Nádrž Sĺňava

V blízkosti kúpeľného mesta Piešťany sa nachádza nádherná vodná nádrž Sĺňava. Kúpanie v nádrži spojte s prehliadkou pekného centra mesta a samozrejme kúpeľného ostrova. Prechádzka po ostrove a k nádrži vám zaberie vyše dvoch hodín, čo znamená, že turistická obuv je viac ako potrebná. Okolie nádrže Sĺňava je dobre udržiavané. Možnosti občerstvenia sú široké a v blízkosti je dostatok ubytovacích zariadení.

Beňatinské jazero

Na Východnom Slovensku sa nachádza unikátne jazero, ktoré vzniklo zaplavením travertínového lomu. Ide o Beňatinské jazero s priezračnou vodou a okolím, ktoré pripomína westernové filmy. Voda v jazere je čistá a ideálna na kúpanie. Pripravte sa však na to, že je studenšia aj počas horúcich dní. Kúpanie v jazere je na vlastné nebezpečenstvo.

Kolpašské jazerá

Jazerá pri obci Banský Studenec patria k početným štiavnickým tajchám. Kolpašské jazerá tvoria dve vodné plochy. Väčšia je ideálna na kúpanie. Ide o jazierka, ktoré vznikli pri banskej ťažbe. Poteší vás, že voda v jazerách je teplá a na kúpanie veľmi príjemná. Okrem kúpania môžete jazerá využiť aj na rybolov. Kolpašské jazerá ponúkajú návštevníkom božský pokoj a nádhernú okolitú prírodu.

 

Čítané: 143 x