Elektriku si idú aj kamióny, tento má dojazd 500 kilometrov

17.05.2024 18:01 Elektrický pohon už prestáva byť témou iba v osobných autách. Bohatú ponuku elektrických modelov má dnes v podstate každý výrobca dodávok a postupne pribúdajú aj výrobcovia nákladných áut. Nedávno sa do praktického testovania u zákazníkov dostal Mercedes-Benz eActros 600 – elektrický ťahač, pri ktorom výrobca sľubuje dojazd 500 kilometrov, ale tu je reč o dojazde The post Elektriku si idú aj kamióny, tento má dojazd 500 kilometrov appeared first on Autogratis.sk.

Škoda Octavia facelift: Súhrn všetkých noviniek!

17.05.2024 18:01 Škoda dopriala modernizáciu svojmu ikonickému modelu Octavia. Prečo ikonickému? S viac ako 7 miliónmi predaných vozidiel je totiž Octavia najpredávanejším modelom značky. Štvrtá generácia dostala osviežený vzhľad, ktorý zahŕňa prepracovanú masku chladiča a nové Matrix-LED predné svetlomety druhej generácie. Bohatá štandardná výbava ponúka prvky ako dvojzónová automatická klimatizácia alebo nový 10″ digitálny prístrojový panel. Na The post Škoda Octavia facelift: Súhrn všetkých noviniek! appeared first on Autogratis.sk.

Alfa Romeo predstavuje edíciu Quadrifoglio Super Sport

16.05.2024 17:31 Písal sa rok 1928 keď talianska automobilka Alfa Romeo prvý raz zvíťazila v pretekoch Mille Miglia. Víťazstvo zaznamenala posádka na automobile 6C 1500 Super Sport a práve z tohto názvu odvodilo marketingové oddelenie aj názov najnovšej limitovanej edície.  Špeciálna edícia si, pochopiteľne, žiada aj špeciálne logo a preto prišla Alfa Romeo s nápadom štvorlístka Quadrifoglio The post Alfa Romeo predstavuje edíciu Quadrifoglio Super Sport appeared first on Autogratis.sk.

Nissan Townstar Karaok-e: Aj vy si radi spievate v aute?

16.05.2024 17:31 Ako najlepšie dokážeme verejnosti, že naše auto je skutočne všestranné? A čo tak spraviť z neho pojazdný karaoke bar!? Asi takto nejak vyzerala porada marketingového oddelenia značky Nissan a keď tento bizarný nápad predostreli vedeniu, dostali zelenú. Základom je elektrický Nissan Townstar-e, ktorý má vďaka batérii s kapacitou 45 kWh odhadovaný dojazd cez 300 kilometrov. The post Nissan Townstar Karaok-e: Aj vy si radi spievate v aute? appeared first on Autogratis.sk.

Nový Hyundai TUCSON je v predaji. S cenou od 27 990 € a hodnotnou výbavou už v základe

16.05.2024 17:31 Slovenský importér značky Hyundai zverejnil cenník svojho najpredávanejšieho SUV modelu. Nový TUCSON naďalej ponúka širokú paletu motorizácií, pribudla hodnotná výbava už v základe a viacero nových funkcií a prvkov. Akciová cena vozidla s benzínovou motorizáciou 1,6 T-GDi začína na sume 27 990 €.  Benzín, nafta aj hybrid Nový Hyundai TUCSON je v ponuke s benzínovým motorom 1,6 T-GDi The post Nový Hyundai TUCSON je v predaji. S cenou od 27 990 € a hodnotnou výbavou už v základe appeared first on Autogratis.sk.

Hybridné Porsche 911 je hotové, trhlo rekord na Nürburgringu!

14.05.2024 15:00 Prvé sériové Porsche 911 s hybridným pohonom je v cieľovej rovinke predprodukčných testov. Po rozsiahlom vývojovom a testovacom programe je nová generácia modelu 911 hybrid pripravená na zaradenie do sériovej výroby.  Hybridný systém do sériovo vyrábaného modelu 911 inštaluje značka Porsche po prvý raz v histórii. Ikona nemeckej automobilky by mala byť vďaka hybridu ešte The post Hybridné Porsche 911 je hotové, trhlo rekord na Nürburgringu! appeared first on Autogratis.sk.

To je bomba, najvýkonnejšia nabíjačka elektromobilov bude v Bratislave!

14.05.2024 15:00 Už čoskoro sa začne výstavba najvýkonnejšieho verejného nabíjacieho HUBu pre elektromobily v Európe, a to priamo v hlavnom meste Slovenska. Bratislava bude prvým mestom v rámci starého kontinentu, kde bude možné nabiť elektromobil výkonom až 600 kilowattov! Dnešné elektromobily sa obvykle nabíjajú výkonom od 50 do 350 kW, no výrobcovia na cesty postupne dostávajú nové The post To je bomba, najvýkonnejšia nabíjačka elektromobilov bude v Bratislave! appeared first on Autogratis.sk.

Volkswagen California: Najinovatívnejší kemper všetkých čias?

12.05.2024 01:45 Volkswagen vo svetovej premiére predstavil novú generáciu bestsellera, z ktorého sa doteraz predalo vyše 280 000 kusov –  nový model California. Konštrukčne vychádza z dlhej verzie modelu Multivan najnovšej generácie. Hoci je novinka priestrannejšia, inteligentnejšia, premyslenejšia a všestrannejšia, koncepčne vychádza zo svojich ikonických predchodcov. Nemecký výrobca zachoval typické prvky radu California – zdvíhacia strecha a The post Volkswagen California: Najinovatívnejší kemper všetkých čias? appeared first on Autogratis.sk.

Volkswagen California: Najinovatívnejší kemper všetkých čias?

11.05.2024 01:45 Volkswagen vo svetovej premiére predstavil novú generáciu bestsellera, z ktorého sa doteraz predalo vyše 280 000 kusov –  nový model California. Konštrukčne vychádza z dlhej verzie modelu Multivan najnovšej generácie. Hoci je novinka priestrannejšia, inteligentnejšia, premyslenejšia a všestrannejšia, koncepčne vychádza zo svojich ikonických predchodcov. Nemecký výrobca zachoval typické prvky radu California – zdvíhacia strecha a The post Volkswagen California: Najinovatívnejší kemper všetkých čias? appeared first on Autogratis.sk.

SEAT Leon: Nové motory a viac komfortu

10.05.2024 12:45 Obľúbený Leon sa môže pochváliť technickou a technologickou modernizáciou. Ide najmä o nové motorizácie vrátane motora 1.5 TSI, ako aj novej generácie plug-in-hybridného motora eHybrid. Auto dostáva aj technologické vylepšenia – prvýkrát sú v hatchbacku k dispozícii nové voliteľné maticové LED svetlomety. SEAT Leon zostáva kľúčovým pilierom stratégie značky. Je k dispozícii so širokou škálou The post SEAT Leon: Nové motory a viac komfortu appeared first on Autogratis.sk.

Úplne nový model BMW M4 CS vyšší výkon menšia hmotnosť

10.05.2024 00:01 Pre milovníkov výkonu prichádza BMW M4 CS. Výkon motora sa zvýšil na 550 k, dostal špecificky naladený podvozok a nižšiu hmotnosť, k čomu prispelo množstvo komponentov vyrobených z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami. Motor dosahuje maximálny krútiaci moment 650 Nm už od 2 750 ot./min. až po 5 950 ot.min. Maximálny výkon vrcholí pri 6 250 The post Úplne nový model BMW M4 CS vyšší výkon menšia hmotnosť appeared first on Autogratis.sk.

Bentley Batur Convertible: Špecialita pre 16-tich vyvolených!

08.05.2024 23:15 Hoci oficiálne ide iba o prototyp, britská automobilka už potvrdila, že kabriolet presne zodpovedá chystaným produkčným modelom. Batur Convertible je tak zrejme definitívne labuťou piesňou pri rozlúčke s legendárnym motorom W12. Na cesty sa postupne dostane 16 kusov a všetky už dnes majú svojho majiteľa.  Bentley plánuje do roku 2030 prejsť na čisto elektrický pohon The post Bentley Batur Convertible: Špecialita pre 16-tich vyvolených! appeared first on Autogratis.sk.

Značka Toyota otvorila v Ružomberku nové predajné a servisné miesto

07.05.2024 22:30 Tuzemská predajná sieť značky Toyota sa v apríli 2024 rozrástla o nové predajné a servisné centrum v Ružomberku. Prevádzka Todos Ružomberok je už 18. predajným miestom japonskej automobilky na Slovensku. Moderný showroom je vybavený najnovšími technológiami v novom digitálne orientovanom predajnom koncepte. Predajná časť na ploche takmer 500 metrov štvorcových umožní vystavenie kompletného modelového radu The post Značka Toyota otvorila v Ružomberku nové predajné a servisné miesto appeared first on Autogratis.sk.

Horúce dni prichádzajú, viete ako vyčistiť klimatizáciu?

07.05.2024 09:45 Na úvod treba povedať, že je dobré ak klimatizáciu používate počas celého roka – máte tak priebežný prehľad o jej stave a funkčnosti. Mnoho vodičov však začína pravidelne zapínať klimatizáciu až počas prvých horúcich dní a práve takých môže čakať nepríjemné prekvapenie.  Skôr ako sa dostaneme k tomu, čo všetko môže spôsobiť zanedbaná údržba klimatizácie, The post Horúce dni prichádzajú, viete ako vyčistiť klimatizáciu? appeared first on Autogratis.sk.

Modernizovaný Hyundai i30: Poznáme slovenské ceny!

07.05.2024 09:45 Kórejský výrobca zverejnil cenník svojho najpredávanejšieho modelu na Slovensku. Hyundai i30 je naďalej v ponuke v troch karosárskych verziách. Verzia hatchback s  atmosférickým štvorvalcom 1,5 DPi štartuje na cene od 18 490 €, kombi od 19 490 € a fastback s motorom 1,0 T-GDi od 20 090 €. Hyundai i30 po novom ponúka päť úrovní výbavy – Comfort, The post Modernizovaný Hyundai i30: Poznáme slovenské ceny! appeared first on Autogratis.sk.