Turistické topánky už nepatria len do hôr

Datum: 11.02.2024

Hľadáte topánky, ktoré sa hodia nielen na turistiku, ale obnosíte ich aj v meste? Mnohé modely turistickej obuvi sú navrhnuté tak, aby sa dali nosiť aj ako obuv voľnočasová.

Ako zabezpečiť auto proti kunám?

Datum: 31.12.2023

Prítomnosť kún pod kapotou vášho auta môže viesť k nežiaducim následkom ako sú škody na kábloch, hadiciach a iných kritických súčiastkach.

Minimálna hĺbka dezénu pneumatík – prečo je hĺbka dezénu dôležitá?

Datum: 07.12.2023

Bezpečnosť na cestách ovplyvňuje veľa faktorov. Jedným z nich je hĺbka dezénu pneumatík. Minimálne hodnoty je potrebné dodržiavať nielen z dôvodu postihov vo forme pokuty.

Skladovanie a údržba pneumatík – Tipy a rady

Datum: 08.10.2023

Ako sa pneumatiky staráte, tak sa vám bude jazdiť. Koľko času pneumatikám venujete, tak dlho vám vydržia. Takto by sme mohli pokračovať ešte dlho, pretože pneumatiky sú dôležitým prvkom bezpečnej a pohodlnej jazdy.

Leto volá na túru. Spoznajte 5 nádherných slovenských vodných plôch

Datum: 05.06.2023

V lete je ideálnym spojením turistika a následné kúpanie v osviežujúcej vode. Na Slovensku máme veľa vodných plôch a jazier, kde je voda vhodná na kúpanie a kúpanie je povolené.

Založenie s.r.o. – aké údaje vyplniť do zakladacej listiny

Datum: 05.06.2023

Založenie s.r.o. nie je jednoduché a pri zakladaní musíte dávať pozor na veľa drobností v zmluvách. Aj malá chyba môže znamenať, že budete musieť opätovne požiadať o zápis do obchodného registra a začiatok vášho podnikania sa oddiali.

Oplatí sa najať virtuálnu asistentku? 5 dôvodov pre využitie jej služieb

Datum: 05.06.2023

Nájsť kvalitných zamestnancov nie je dnes ľahká úloha. Alebo možno len hľadáte na zlých miestach.

Textilné snehové reťaze – jasná voľba pre občasné jazdenie v horách

Datum: 11.10.2022

Snehové reťaze nie sú súčasťou povinnej výbavy, ale nikdy neviete, kedy ich v zime budete potrebovať. Textilné reťaze sú ideálnou voľbou pre motoristov, ktorí sa len občas vyberú do hôr, napríklad na dovolenku alebo na služobnú cestu.

Posun v IT kariére ide ľahko, ak viete ako na to. Skúste Cisco školenie

Datum: 29.09.2022

Jednotka v blade serveroch na svete, spoločnosť Cisco, už niekoľko desiatok rokov prináša inovácie, ktoré nemožno zanedbať. O to viac, ak pracujete v IT sfére a potrebujete s nimi držať krok. S Cisco školením (aj) na mieru je to jednoduché.

Vychutnajte si magickú zimnú atmosféru vďaka zimnej záhrade

Datum: 29.09.2022

Patríte k šťastlivcom, ktorí majú doma zimnú záhradu? Zariaďte si ju kvalitným nábytkom a štýlovými doplnkami, ktoré z nej vytvoria vaše zimné kráľovstvo. Neviete kde začať? Nevadí, pozrime sa na to spoločne. 

Ako rýchlo spraviť všetku prácu v záhrade a okolo domu

Datum: 14.08.2022

Každý majiteľ rodinného domu s veľkou záhradou vie, že neexistuje deň, kedy by nebolo potrebné niečo v záhrade alebo okolo domu spraviť. Na jednej strane je veľká záhrada so sadom potešením a na druhej strane drinou.

Pozor na zranenia počas túry. Stávajú sa aj na rovnom teréne

Datum: 09.08.2022

Plánovali ste si výlet do hôr niekoľko dní, ale skončil predčasne kvôli zraneniu. V horách sú rôzne druhy zranenia na dennom poriadku.

Spoznajte všetky výhody a nevýhody podnikania formou s.r.o.

Datum: 09.08.2022

Myšlienka o začatí podnikania so sebou prináša veľa otázok. V prvom rade si potenciálny podnikateľ musí premyslieť, ktorá forma podnikania je pre neho najvhodnejšia. Vo väčšine prípadov sa malí podnikatelia rozhodnú pre živnosť a väčšie firmy pre eseročku.

5 najväčších trendov v oblasti event manažmentu v roku 2022

Datum: 04.08.2022

Eventový svet sa neustále premieňa, ale môžeme odpozorovať určité trendy, ktoré v roku 2022 určujú, či bude vaše podujatie úspešné. Pozrime sa, aké sú spoločné menovatele tých najlepších eventov roka.

Získajte certifikáciu z Amazon Web Services

Datum: 04.08.2022

Amazon Web Services patrí medzi najrozšírenejšie cloudové služby súčasnosti.

Hrozia automobilkám straty kvôli elektromobilom?

Datum: 04.08.2022

Posledné mesiace z každej strany narážame na informácie, že zelená vlna v podobe elektromobilov je nevyhnutným posunom v oblasti motorizmu.

Vozidlo, ktoré vás ihneď chytí za srdce a nepustí

Datum: 17.07.2022

Vysoko návykový, trendový, rýchly a pohodlný – taký je Can-Am Spyder. Chytení v sieti sa budete cítiť ihneď po prvej jazde na trojkolke Can-Am Spyder.

História majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji

Datum: 07.07.2022

Ako prvé majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa považuje turnaj hraný počas olympijských hier v Antverpách v roku 1920.

Aj najmenšie deti si môžu užiť dovolenku v prírode

Datum: 07.07.2022

Väčšina rodičov má prehnaný, ale pochopiteľný, strach o najmenšie deti. Milujú síce prírodu, ale nevedia si predstaviť, ako by zvládli turistiku alebo cyklistický výlet s najmenším členom rodiny.

Na Slovensko prichádza piata automobilka

Datum: 06.07.2022

Slovensko je bez pochýb krajinou, v ktorej sa zapáčilo mnohým značkám vyrábať automobily. Len nedávno bolo potvrdené, že k nám dorazí ďalší automobilový gigant.

Krutý koniec najznámejšieho gangsterského páru - Bonnie a Clyde.

Datum: 26.06.2022

Obaja pochádzali z Texasu. Outsiderom bol však skôr Clyde Barrow. Prišiel na svet ako piate zo siedmich detí v chudobnej farmárskej rodine. 

Dračia krv - červené zlato z Amazónie

Datum: 26.06.2022

Pri produkcii a výrobe Sangre de drago (ľudovo nazývanom Dračia krv), nebol zranený žiaden drak a v skutočnosti to s drakom nemá vôbec nič spoločné. 

Mýty o zdravej výžive

Datum: 26.06.2022

Môžete jesť všetko, ale s mierou – tento postulát je známy už dlho, ale bohužiaľ, nie je vždy použiteľný, najmä ak je potrebné upraviť výživu pre fitness cieľ. Pozrime sa na viaceré mýty o jedle, ktoré nám často bránia v dosiahnutí želaných výsledkov.

Najužitočnejšie "tučné" potraviny

Datum: 26.06.2022

Pri zaobchádzaní s tukmi mnohí stále veria, že ich obsah kalórií je priamym znakom ich škodlivosti. Je najvyšší čas opustiť takýto názor a namiesto toho si urobiť zoznam tučných jedál „na každý deň“.

Skvelé dôvody, prečo častejšie skúšať nové veci

Datum: 26.06.2022

Zvedavosť je charakteristická ľudská vlastnosť. V detstve si často dovolíme byť zvedaví, aktívne nás to ťahá ku všetkému novému, nebojíme sa robiť hlúposti a robíme chyby. Časom s narastajúcim bremenom zodpovednosti prestávame skúšať nové veci. Skúšanie nových vecí je však nevyhnutné, aby ste sa mohli ako človek rozvíjať, dosahovať svoje ciele, zlepšovať kvalitu života.

7 znakov, že máte syndróm podvodníka

Datum: 22.06.2022

Niektorí ľudia žijú väčšinu svojho života s pretrvávajúcim pocitom, že si nezaslúžia úspech. Zdá sa im, že svoje úspechy získali úplnou náhodou, šťastnou súhrou okolností alebo pomocou iných. Tento pocit je v jednom momente sprevádzaný strachom zo straty všetkého, čo si človek rokmi vydobil.

Top 10 detoxikačných potravín

Datum: 22.06.2022

Pravidelná konzumácia niektorých potravín pomáha udržiavať zdravie, zlepšuje pohodu a náladu, urýchľuje metabolizmus.

Tipy, ktoré vám pomôžu ísť do práce v dobrej nálade

Datum: 22.06.2022

Povedzme si úprimne, nie všetci ľudia chodia každý deň do práce v dobrej nálade. Niektorí ľudia nenávidia svoju prácu a do práce chodia len preto, aby dostali výplatu, ktorá im umožní žiť ďalší mesiac bez toho, aby počúvali zvuky hladného žalúdka. Najmä pondelkové ráno sa preto mení na mučenie a o dobrej nálade nemôže byť ani len náznak reči.

Ako seriálové maratóny ovplyvňujú vašu kondíciu

Datum: 22.06.2022

Kedysi boli televízne seriály považované za výrazne horšie ako hrané filmy. Všetko sa začalo meniť so seriálom Lost, ktorý ukázal, že aj seriály môžu byť drahé a veľkolepé.

Ako sa zbaviť zlozvykov

Datum: 22.06.2022

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo si niektorí ľudia stanovujú ciele, no nikdy ich nedosiahnu? Môžu sa snažiť tvrdšie pracovať alebo dosiahnuť finančnú slobodu, ale všetky ich túžby sa vždy zmenia na to isté – zlyhanie.

Zvrátený liečiteľ, ktorý bol takmer nesmrteľný

Datum: 22.06.2022

Pre niektorých bol stelesnením démona, pre iných skutočný svätec. Kedysi mu celé cárske Rusko ležalo pri nohách. Pomocou videní mal údajne vedieť liečiť chorých, ovládal sugesciu a hypnózu. Z choroby uľavil dokonca aj nástupcovi na ruský cársky trón, ktorý trpel hemofíliou.

Viete kedy máte nárok na kúpeľnú liečbu?

Datum: 22.06.2022

Nielen po náročnej liečbe, úraze, operácii, ale aj pri sústavne liečenej chronickej diagnóze majú slovenskí pacienti možnosť využiť kúpeľný liečebný pobyt podľa svojej diagnózy v prírodných liečebných kúpeľoch. 

Tancujte až kým nepomriete

Datum: 22.06.2022

Písal sa rok 1518. Bol horúci júlový deň a obyvatelia Štrasburgu (francúzske mesto, ktoré bolo vtedy ešte súčasťou Rímskej ríše) sa pokojne prechádzali po námestí, kupovali a predávali svoj tovar na miestnom trhovisku.