Oplatí sa najať virtuálnu asistentku? 5 dôvodov pre využitie jej služieb

Datum: 05.06.2023

Nájsť kvalitných zamestnancov nie je dnes ľahká úloha. Alebo možno len hľadáte na zlých miestach.

Oplatí sa najať virtuálnu asistentku? 5 dôvodov pre využitie jej služieb

V prípade, že potrebujete pomoc s administratívou, skúste vyskúšať služby virtuálnej asistentky. Oplatí sa vám z viacerých dôvodov.

1. Platíte za to, čo dostanete

Založenie s.r.o. so sebou nesie rôzne výdavky, ktoré môžu aj neočakávane zvýšiť vami predpokladané náklady. Prvé poplatky sú spojené s tým, že založenie s.r.o. nezvládnete sami. Niečo vás budú stáť aj kolky. Podobné to je, keď sa rozhodnete pre ready made s.r.o.. Následne vás čakajú náklady na rozbeh firmy. Preto je fajn, že minimálne na sekretárke ušetríte. Virtuálna asistentka je pracovník, ktorému platíte len vtedy, keď reálne pracuje. Môžete si byť istí, že svoj pracovný čas naplní úlohami a využije ho naplno. Ak s ňou nebudete spokojní, spolupráca môžete kedykoľvek ukončiť.

2. Ušetríte na priestoroch

Vďaka virtuálnej asistentke ušetríte nielen na jej plate, ale tiež na prenájme priestorov. Virtuálna asistentka pracuje z domu. Nemusíte sa obávať, že by práca na diaľku bola náročná na komunikáciu. S asistentkou sa môžete osobne stretnúť, úlohy jej zadať a ona vás o ich splnení informuje cez email alebo telefón.

3. Zostane vám čas na rozvoj

Po tom, ako ušetríte peniaze, môžete ich investovať do rozvoju firmy. Vytvoriť dobre fungujúci koncept a následne ho uviesť do života chce svoj čas. Tento čas vám ušetrí virtuálna asistentka. Pobehá za vás úrady, vybaví za vás poštu, bude dvíhať telefóny a upozorní vás na plnenie denného harmonogramu. Bude niečo ako váš anjel strážny v oblasti podnikania.

4. Multifunkčná pomoc

Začali ste rozmýšľať nad podnikaním v zahraničí? Aj v tomto prípade vám virtuálna asistentka pomôže. Vo väčšine prípadov ide o človeka, ktorý hovorí viacerými jazykmi. Je to multifunkčná osoba, čiže dokáže zohnať relevantné informácie. Nemusíte sa trápiť čítaním dlhých dokumentov a zmlúv. Prečíta ich za vás a vytvorí len ich rešerš. Vďaka virtuálnej asistentke váš biznis porastie rýchlejšie.

5. Vždy po ruke

Je jasné, že virtuálna asistentka nie je otrok, ale nie je to tiež pracovník, ktorý má pracovnú dobu od do. Dá sa s ňou dohodnúť spolupráca takmer v akomkoľvek čase. Je flexibilná a za istých podmienok môže pracovať aj cez víkend. Bude vám po ruke vždy, keď to vy potrebujete.

 

Čítané: 203 x