Top 10 detoxikačných potravín

Datum: 22.06.2022

Pravidelná konzumácia niektorých potravín pomáha udržiavať zdravie, zlepšuje pohodu a náladu, urýchľuje metabolizmus.

Top 10 detoxikačných potravín

Zeler

Na obnovenie pH rovnováhy organizmu a neutralizáciu zvýšenej kyslosti pomôže zeler, ktorý okrem iného priaznivo pôsobí na plodnosť. Zelerová šťava obnovuje hladinu elektrolytov v krvi a znižuje aj hladinu cholesterolu v krvi. Upokojuje nervový systém a má dobrý vplyv na činnosť obličiek. Jednou z dôležitých vlastností zeleru je zníženie potreby a chuti tela na ťažké a sladké jedlá.

Grapefruit

Ak je vaším hlavným cieľom schudnúť, potom je grapefruit nenahraditeľný. Je známy tým,
že naštartuje proces spaľovania tukov. Okrem toho je toto ovocie ideálne ako profylaktikum proti cukrovke, rakovine a na zníženie hladiny cholesterolu v krvi. Všetky benefity grapefruitu ocenia aj tí, ktorých trápia žalúdočné vredy či problémy s ďasnami.

Kapusta

Kapusta je známa ako zdravá potravina už dlho, no do povinného zoznamu detoxikačných produktov sa dostala len nedávno a okamžite sa stala hitom. Obsahuje toľko antioxidantov, vitamínov a minerálov, že dokáže kvalitatívne zrýchliť metabolizmus, ochrániť telo pred chorobami a očistiť ho od toxínov. Okrem toho kapusta dokonale „umýva“ obličky, čo znamená, že obnovuje zdravie jedného z hlavných orgánov zapojených do detoxu.

Mandle

Po prvé, mandle sú jedným z najchutnejších orieškov a výborným snackom a po druhé sú bohaté na vlákninu a bielkoviny, ktoré dokážu prečistiť tráviaci trakt a obnoviť hladinu cukru v krvi. Mandle sú doslova „nadupané“ vitamínmi a minerálmi, ako je vápnik, horčík a vitamín E. Majte ich preto vždy poruke.

Zelené smoothie

Zelené smoothie pozostáva z veľkého množstva zdravej zelenej a čerstvej zeleniny, ktorá pomáha prečisťovať organizmus a riešiť problémy vyplývajúce z podvýživy. Okrem toho vám tento nápoj umožňuje obnoviť silu človeka, zlepšiť jeho mozgovú aktivitu, zmierniť bolesti hlavy, bolesti pri chronických ochoreniach, nespavosť a infekcie.

Špargľa

Skvelý nástroj na očistu tela a zachovanie mladosti. A špargľa navyše účinne bráni vzniku rakoviny prsníka a robí skvelú prácu pri čistení pečene. Ak ju budete jesť pravidelne, žiadny zápal nebude strašný a srdce si zachová svoje zdravie po dlhú dobu.

Čučoriedky

Nie sú to len chutné bobule, ale sú doslova liek. Čučoriedky sú výbornou náhradou aspirínu, pretože majú silné antivírusové vlastnosti. Čučoriedky môžu výrazne znížiť zápal v tele a znížiť bolesť. Sú prírodné antibiotikum, ktoré dokáže blokovať pôvodcu baktérií v močovom systéme.

Jablká

Jablká obsahujú fytochemikálie, ako sú flavonoidy, D-glukarát vápenatý a terpenoidy. Všetky tieto zložky sú nevyhnutné na očistenie tela od toxínov. Florizín, ktorý patrí do skupiny flavonoidov, stimuluje produkciu žlče, čo znamená, že odstraňuje toxíny z pečene. Jablká prispievajú aj k odstráneniu všemožných prídavných látok a kovov, ktoré sa k nám dostávajú cez bežné potraviny.

Voda s citrónom

Ráno bôbec nie je potrebné začať pomarančovým džúsom, kávou alebo čajom, ale čistou vodou s citrónom. To umožní telu naštartovať a zlepšiť proces trávenia, prečistí pečeň a zneutralizuje kyslosť niektorých potravín. Ďalšou dôležitou vlastnosťou takejto vody je jej priaznivý vplyv na hladinu pH.

Avokádo

Máloktoré ovocie (a avokádo je ovocie) obsahuje toľko vitamínov, minerálov a stopových prvkov ako práve avokádo. Preto ho pokojne zaraďte nielen do svojho detoxikačného programu, ale aj do bežného jedálneho lístka: blokuje až 30 karcinogénov a účinne prečisťuje pečeň. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi, zlepšuje pamäť, normalizuje činnosť srdca, znižuje krvný tlak, zvyšuje efektivitu, napomáha vstrebávaniu karotenoidov, posilňuje kosti a imunitu a je výborným zdrojom bielkovín.

Čítané: 316 x