5 najväčších trendov v oblasti event manažmentu v roku 2022

Datum: 04.08.2022

Eventový svet sa neustále premieňa, ale môžeme odpozorovať určité trendy, ktoré v roku 2022 určujú, či bude vaše podujatie úspešné. Pozrime sa, aké sú spoločné menovatele tých najlepších eventov roka.

5 najväčších trendov v oblasti event manažmentu

1. Budúcnosť je hybridná

Eventy, ktoré ponúkajú to najlepšie z oboch svetov, umožňujú organizáciám osloviť publikum virtuálne a vo veľkom. Zároveň poskytujú komponent na mieste s priestorom pre intimitu a neformálny networking. Organizátori si uvedomili, že je obrovský rozdiel medzi organizovaním vysoko kvalitných hybridných eventov a jednoduchým online streamovaním akcie.

Podľa našich skúseností sa oplatí staviť na komplexnú samoobslužnú eventovú platformu, ktorá dokáže povýšiť akýkoľvek event na jedinečný zážitok a navyše ju môžete úplne prispôsobiť vašim potrebám.

Vďaka platforme LAIA sme z jedného miesta ponúkli celú akciu FTRNW BOOTCAMP 2021 spolu so streamovaním, agendou a prednášajúcimi. LAIA bola skvelým riešením pre naše hybridné akcie,“ hovorí Filip Valusiak, Head of HubHub and Qubes.

2. Online a offline bezpečnosť

Aj keď online akcie dávajú účastníkom možnosť zúčastniť sa ich z bezpečia svojich domovov, čo bolo obrovskou výhodou v čase pandémie Covid-19, organizátori sú zodpovední za ochranu obrovského množstva dát účastníkov a rečníkov. Hlavnou prioritou sa tak stáva kybernetická bezpečnosť.

Laia je spoľahlivou eventovou platformou, ktorá spĺňa príslušné protokoly a normy kybernetickej bezpečnosti ako ISO/IEC 27001 a GDPR. O citlivé dáta účastníkov a rečníkov vášho eventu tak nemusíte mať strach.

3. Publikum si žiada nezabudnuteľné zážitky

Drvivá väčšina organizátorov eventov súhlasí s tým, že zážitok účastníkov zostáva kľúčovým faktorom pri vytváraní úspešných eventov, a že technológia je hlavným kľúčom k umožneniu jedinečných zážitkov.

Nástroje ako vzdialená registrácia, tlmočenie v reálnom čase a inteligentný matchmaking k tvorbe výnimočného zážitku veľkou mierou prispievajú. Čím viac eventoví manažéri vychádzajú v ústrety potrebám účastníkov a poskytujú im spôsoby, ako sa lepšie zapojiť, tým hodnotnejšia a zapamätateľnejšia akcia bude.

Čo je teda hlavným faktorom, ktorý odlíši váš event od ostatných, menej zapamätateľných? Účastníci chcú byť schopní spolu komunikovať, klásť otázky speakrom v reálnom čase a nadväzovať nové spojenia. Poskytovanie funkcií, ako je chat v reálnom čase, môže pomôcť zlepšiť zapojenie publika a zároveň poskytnúť eventovým manažérom prehľad a spätnú väzbu.

Na platforme Laia oceníte inteligentný chatbot, ktorý účastníkov prevedie celou akciou od registrácie až po informácie o speakroch a relevantné konexie.

4. Koľko jazykov vieš, toľkokrát si úspešný

Väčší prístup k virtuálnym eventom znamená, že účastníkov je možné získať z nadnárodného publika. Ale aby ste prilákali širšie publikum, musíte byť schopní hovoriť jeho jazykom.

Odstránenie jazykových bariér je najúčinnejším faktorom pri oslovovaní globálneho publika. Pokiaľ je váš event primárne v angličtine, ale chcú sa ho zúčastniť rečníci z iných krajín, musíte byť pripravení poskytnúť prekladateľské služby v reálnom čase, aby ste zvýšili účasť.

Ak budete schopní ponúknuť ľuďom komunikáciu v ich rodnom jazyku, uvidíte, že pravdepodobnosť ich registrácie sa mnohonásobne zväčší. Navyše je k dispozícii mnoho ľahko použiteľných tlmočníckych riešení, a to je jeden z dôvodov, prečo sú viacjazyčné eventy v roku 2022 tak populárne.

5. Zvyšovanie inklúzie a rozmanitosti

Kľúčom k úspechu moderného eventu je pochopenie, aké dôležité je zvyšovanie rozmanitosti a inklúzie obsahu. Je to príležitosť, ako pridať hĺbku vášmu eventu oslavou rôznych perspektív. Aké kroky môžete podstúpiť na vytvorenie inkluzívnych a prístupných akcií?

Ak chcete zaistiť rozmanitosť, snažte sa vyhnúť nevedomej zaujatosti v procese výberu rečníkov, pretože ľudia sa s väčšou pravdepodobnosťou zúčastnia, ak uvidia rozmanité portfólio rečníkov.

Zvážte vytvorenie výberovej komisie z rôznorodej skupiny ľudí alebo výber odborných rečníkov na základe ich odlišného pôvodu. Jazyk a dostupnosť sú tiež zásadné pre podporu lepšej atmosféry eventu.

Pohľad do budúcnosti

Znalosť trendov, ktoré definujú odvetvie event manažmentu, umožní organizátorom eventov vytvoriť zážitky, ktoré viac rezonujú u ich publiku. Tieto zmeny je potrebné implementovať postupne a s rozvahou.

Využite virtuálnu asistentku Laia, ktorá vám bude k dispozícii 24 h denne pred eventom aj počas jeho priebehu, a jednotlivými krokmi vás prevedie prehľadne a s ľahkosťou.

Rok 2022 prináša nové výzvy, trendy a inovácie. Pre organizátorov eventov je prijatie piatich kľúčových zmien zásadné pre vytvorenie jedinečných zážitkov, ktoré nastavia budúce očakávania ich účastníkov.

 

Čítané: 299 x