Textilné snehové reťaze – jasná voľba pre občasné jazdenie v horách

Datum: 11.10.2022

Snehové reťaze nie sú súčasťou povinnej výbavy, ale nikdy neviete, kedy ich v zime budete potrebovať. Textilné reťaze sú ideálnou voľbou pre motoristov, ktorí sa len občas vyberú do hôr, napríklad na dovolenku alebo na služobnú cestu.

Textilné snehové reťaze

Nemusíte sa obávať, že by vás pro zhoršených poveternostných podmienkach sklamali. Sú rovnako účinné ako oceľové snehové reťaze.

Textilné snehové reťaze AutoSock sú plnou náhradou kovových

Snehové reťaze AutoSock sú schválené na jazdu po snehu a ľade vo všetkých krajinách EU. Sú teda plnou a zákonom akceptovateľnou pomôckou, ktorá vám dokáže pomôcť v nejednej situácii na zimných cestách. Tieto reťaze sa vyrábajú aj ako reťaze na dodávky, čo znamená, že by nemali chýbať ani vo výbave vozidiel logistických firiem. Praktické a veľmi skladné AutoSock reťaze majte vždy po ruke a neprekvapí vás zaviate parkovisko alebo neprejazdná cesta mimo obce.

Textilné reťaze AutoSock pre menej zručných motoristov

Najväčšou nevýhodou oceľových reťazí je ich veľmi komplikované nasádzanie na kolesá. Menej zruční motoristi alebo dámy sa s nimi pri inštalácii poriadne potrápia. Samozrejme, že ak si priplatíte za reťaze so samoupínacím mechanizmom, tak bude ich montáž hračkou. Lenže je zbytočné zaťažiť vašu peňaženku, keď existujú textilné reťaze. Aspoň vám zostanú peniaze na kvalitnejšie pneumatiky Kormoran. AutoSock sa podobne ako kovové reťaze inštalujú na hnaciu nápravu. Jednoducho ich nasadíte na kolesá a následne mierne zacúvate. Reťaze sa sami dopnú a vycentrujú.

Textilné reťaze AutoSock pre šetrnú a bezpečnú jazdu

So všetkými typmi snehových reťazí sa nesmie jazdiť rýchlejšie ako 50 km/h. Aj pri takejto opatrnej jazde môžu kovové reťaze poškodiť hliníkové disky alebo vplývať na citlivé elektronické zariadenia vo vozidle. S textilnými reťazami AutoSock sa nemusíte obávať, že by prišlo k poškodeniu diskov alebo zhoršenému ovládaniu automobilu. Opatrí buďte len v momente, kedy začne sneh na vozovke ubúdať - ihneď textilné reťaze demontujte.

Textilné reťaze AutoSock účinné za každých okolností

Podľa testov sú AutoSock účinné na ľade dokonca viac ako kovové reťaze. Dobre si poradia aj s ujazdeným snehom. O trochu horšie je to s jazdou vo vysokých závejoch. Vysoká účinnosť snehových reťazí AutoSock je daná inovatívnou textíliou Griptech. Po dotyku s vlhkosťou vlákna textílie priľnú k vozovke a zvýšia trakciu kolies.

 

 

Čítané: 336 x