Dračia krv - červené zlato z Amazónie

Datum: 26.06.2022

Pri produkcii a výrobe Sangre de drago (ľudovo nazývanom Dračia krv), nebol zranený žiaden drak a v skutočnosti to s drakom nemá vôbec nič spoločné.

Dračia krv - červené zlato z Amazónie

Je to produkt vyrábaný zo 100 % čistej latexovej tekutiny – miazgy, ktorá sa získava po narezaní stromu Croton lechleri, ktorý rastie v amazonskom dažďovom pralese. Strom na svoju obranu a pri hojení vylučuje tmavočervenú živicu, ktorá sa zbiera za úsvitu.

V tradičnom amazonskom liečiteľstve sa používa už po tisícročia pre svoje hojivé, antibakteriálne, antivírusové, protiplesňové, analgetické, detoxikačné a regeneračné účinky. Našu civilizáciu s dračou krvou zoznámil španielsky kňaz, otec Banebé Cobo, okolo roku 1600.

Použitie

Tento prírodný zázrak je vhodný najmä na hojenie rán, jaziev a uštipnutí hmyzom, na afty, hemoroidy, plesňové a iné kožné ochorenia, problémy so zubami a ďasnami alebo rôzne zápaly. Vnútorne sa používa na liečbu hnačky, žalúdočných vredov, vysokej hladiny cukru v krvi, herpetických infekcií, na posilnenie srdca a imunity, ako aj pri liečbe nádorových ochorení. V modernom svete sa dračia krv pridáva do kozmetických výrobkov pre jej schopnosť podporovať tvorbu kolagénu, hydratovať pokožku, vypínať a liečiť nerovnomerný tón pleti alebo liečiť akné. V súčasnosti existuje aj niekoľko liekov s touto zložkou na liečbu vírusových ochorení.

Zloženie

Sangre de drago obsahuje vysokú koncentráciu prírodných aktívnych látok:

Antioxidanty pomáhajú z tela odvádzať voľné radikály, teda látky, ktoré tu vznikajú ako vedľajší produkt látkovej výmeny a môžu značne poškodiť bunky nášho organizmu. Voľné radikály totiž urýchľujú proces starnutia buniek nášho tela, čo môže viesť k rozvoju chorôb. Detoxikácia by teda mala byť pravidelnou súčasťou nášho životného štýlu.

Taníny sú prirodzenou súčasťou mnohých potravín. Aj ony pôsobia na náš organizmus detoxikačne.

Lignany sa najčastejšie nachádzajú v celých zrnách a rôznych semenách. Vplyvom spracovania sa však z výsledných pokrmov vytrácajú, teda na ne naša strava nebýva príliš bohatá. Pritom sú pre organizmus veľmi dôležité. Podporujú totiž správne fungovanie imunitného a obehového systému.

Taspín patrí do skupiny alkaloidov, teda látok, ktoré sú v malých dávkach zdraviu prospešné, v dávkach vysokých sú ale toxické.

Nenasýtené mastné kyseliny majú vyslovene blahodarný vplyv na náš organizmus, pretože prispievajú k udržiavaniu správnej hladiny tukov a cholesterolu v krvi.

Dávkovanie

Vnútorné užívanie: maximálne 10 kvapiek 1 – 3x denne v pohári vody po jedle.

Akútne ťažkosti: 7 kvapiek 3x denne.

Chronické ťažkosti: 3 kvapky 3x denne. Po troch týždňoch užívania nasleduje 1 týždeň prestávka.

Vonkajšie užívanie: pri poranení aplikovať priamo na ranu. Ako kloktadlo: dať 3 – 5 kvapiek do pohára vody. V prípadoch parodontitídy aplikovať na zubnú kefku.

Základom detoxikácie tela je vždy aj navýšenie príjmu tekutín!

 

 

 

Čítané: 659 x