Tipy, ktoré vám pomôžu ísť do práce v dobrej nálade

Datum: 22.06.2022

Povedzme si úprimne, nie všetci ľudia chodia každý deň do práce v dobrej nálade. Niektorí ľudia nenávidia svoju prácu a do práce chodia len preto, aby dostali výplatu, ktorá im umožní žiť ďalší mesiac bez toho, aby počúvali zvuky hladného žalúdka. Najmä pondelkové ráno sa preto mení na mučenie a o dobrej nálade nemôže byť ani len náznak reči.

Tipy, ktoré vám pomôžu ísť do práce v dobrej nálade

Ale čo ak si predsa len dokážete trochu zdvihnúť náladu, aj keď musíte ísť ráno do práce? Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť.

Pripravte sa na ráno

Často vám rannú náladu pokazí fakt, že všetko robíte narýchlo a začínate byť nervózny. Ale prečo pobehovať, ak všetko môžete urobiť vopred? Aby bolo ráno pokojné, pripravte sa naň večer. Vyberte si oblečenie na nasledujúci deň, a ak treba vyžehlite si ho. Zbaľte si všetko potrebné, pripravte si jedlo na raňajky a zabaľte si obed. Vďaka tomuto prístupu vám ráno zostáva len umyť sa, naraňajkovať sa a obliecť. Nebudete sa musieť ponáhľať po dome a hľadať kľúče, pretože budete vedieť, že sú napríklad na poličke pri vchodových dverách.

Oplatí sa napísať si aj pripomienky z večera a vyvesiť ich na nápadné miesto. Najlepšie je nalepiť nálepku na vchodové dvere, aby ste si skontrolovali, či je toto všetko hotové.

Vstaňte o niečo skôr a na pokojnú melódiu

Rannú náladu neovplyvňuje predovšetkým nedostatok spánku, ale zhon. Stačí sa zobudiť len o 10 minút skôr, aby ste sa nebáli, že nestihnete prísť do práce načas.

Čo sa týka samotného prebúdzania, malo by byť pokojné. Žiadne rezké a hlasné melódie. Nastavte si jemnú pokojnú melódiu, ktorej hlasitosť sa bude postupne zvyšovať. Vďaka tomu bude prebúdzanie postupné a nespôsobí náhle uvoľnenie stresových hormónov.

Jedzte zdravé a energeticky bohaté raňajky

Veľa ľudí vynecháva raňajky, alebo si rýchlo, kvôli zhonu, dá pár súst doslova za pochodu a potom nechápu, prečo sú takí podráždení. Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, pretože kým ste spali 8 hodín, telo neprijímalo žiadnu vodu ani jedlo a potrebuje doplniť rovnováhu tekutín, stopových prvkov a energie.

Bez raňajok, alebo ak sú nesprávne, nedostanete energiu. Naopak, zdravé raňajky, ktoré poskytujú dostatok energie, ako sú chudé bielkovinové jedlá, ovocie, zelenina a celozrnné výrobky, vám energiu dodajú.

Vykonajte ranné cvičenie

V článkoch o  zdraví sa často hovorí o dôležitosti cvičenia. Ak na to nemáte ani čas, silu, ani chuť, urobte si aspoň rozcvičku, aby ste rozprúdili krv v tele. Telo bude nasýtené kyslíkom, vrátane mozgu, a vaše myšlienky budú jasnejšie. Na chytenie elánu bude stačiť päť minút rozcvičky.

Vytvorte si ranný zoznam skladieb

Mnoho ľudí, ktorí idú do práce so zlou náladou, počúvajú depresívnu hudby, ktorá zlú náladu ešte prehĺbi. Aby ste sa rozveselili, nemusíte púšťať vtipné nahrávky, pretože to spôsobí skôr odmietnutie. Najlepšie je začať s niečím pokojným, ale s náznakom pozitivity. Bude to niečo ako rozcvička pred hlavným tréningom. Ďalej by sa zoznam skladieb mal postupne stávať pozitívnejším a na vrchole by mal obsahovať vtipné kompozície, ktoré sú pre vás príjemné.

Meditujte

Meditáciou nemáme na mysli ani tak ponorenia sa do astrálnej roviny, ale skôr relaxáciu, jednotu so sebou samým. Krátko pred odchodom do práce si sadnite na miesto, ktoré vám vyhovuje, zatvorte oči a sústreďte sa na dýchanie, na to, ako sa vám pohybuje hrudník v čase s nádychmi a výdychmi, ako cítite teplotu v miestnosti pokožkou atď. .

Netreba sa zbavovať myšlienok, ako sa často radia rôzne osobnosti, práve naopak, premýšľajte o niečom dobrom, napríklad o mieste, kde by ste sa radi nachádzali. To pomôže upokojiť sa a naladiť sa na pozitívnu vlnu.

 

Čítané: 657 x